O nás

Jak a proč to všechno začalo?


Jako každá firma, tak i ta naše vznikla z nápadu. Z nápadu, který se postupem času začal realizovat a čím více byl nápad hmotnější, tím větší smysl jsme viděli v tom, co realizujeme. Hmyz se tak postupem času stával dokonalou odpovědí na to, jak ušetřit čas strávený nad vařením jídla, ale zároveň mít teplý a plnohodnotný pokrm. Ale náš nápad má i hlubší význam, kdy hmyz tvoří alternativu, která šetří zdroje naší planety. A proto můžeme tvrdit, že určitým způsobem pojídáním hmyzu pomáháte naší planetě.

Proč hmyz tolik pomáhá?


Odpověď je ve slově udržitelnost. Žijeme v době, kdy máme všeho dostatek a nedokážeme si připustit, že by toto období jednou mohlo skončit. Bohužel naše planeta není natahovací a lidská populace roste. Takže postupem času bude přibývat krků ke krmení a ubývat zdrojů, které je budou krmit. A jelikož se už nacházíme v období, kdy 83% zemědělské půdy je využíváno k chovu hospodářských zvířat, tak se začínají hledat méně energeticky náročné zdroje potravy, které spotřebují méně potravin, vody a zaberou menší prostor. V tuhle chvíli přichází na řadu hmyz, jakož to potravina budoucnosti, která splňuje veškerá zmiňovaná kritéria. Hmyz se tak postupem času stane jediným udržitelným zdrojem kvalitních živočišných bílkovin

A kdo je BON?

Robert a Honza jsou dva kamarádi, kteří založili firmu Bon-Nutrition. Společně sdílíme jednotnou vizi, ve které vytváříme firmu, která chytře využívá zdroje naši planety a vytváří tak unikátní produkty. Produkty, které najdou své místo v každé kuchyni. A to nejen pro svou chuť, skvělé nutriční hodnoty, ale především proto, že Vám jejich příprava ušetří spoustu času. 

 

bn_promo_3

 Robert a Honza při ochutnávce.